Forbrukslån uten sikkerhet og ordinære lån, hva er forskjellen?

Forbrukslån uten sikkerhet og ordinære lån, hva er forskjellen?

Ønsker du å søke om forbrukslån uten sikkerhet, eller er du usikker på om et forbrukslån er det riktige lånet for deg? Da bør du lese disse tipsene.

Du finner et helt lass av lån i mange ulike former. Ordinære lån vil kreve at du må stille med sikkerhet i objektet du kjøper, mens forbrukslån er et lån hvor du ikke trenger å stille med sikkerhet.

Sett bort fra denne forskjellen mellom de to låneformene, hvilke flere forskjeller finnes det? Og hvordan kan man finne det billigste lånet?

Det skal vi svare på i denne artikkelen. Det er ingen hemmelighet at dersom du bruker litt tid på å sammenligne priser før du bestemmer deg for å søke om lån, så kan du spare mye penger.

Dette er den største forskjellen mellom lån med sikkerhet og lån uten sikkerhet

Et forbrukslån uten sikkerhet får man utbetalt uten å still kjøpsobjektet som pant. Det betyr at du kan bruke pengene til akkurat det formålet du selv ønsker.

Ved å ta opp et ordinært lån krever banken en salgspant. Det betyr at banken eier deler, eller en stor del av verdigjenstanden. Dersom låneforpliktelsene ikke overholdes kan altså låntilbyder kunne tvangsselge verdiobjektet som ofte er nolig, bil eller hytte. Dette er bankens sikkerhet for at du skal betale tilbake lånet.

Tar du opp lån med sikkerhet vil du imidlertid få en betydelig lavere rente enn det du ville ha fått på et forbrukslån uten sikkerhet. Dette er en konsekvens av risikoen banken tar, det er større sjanse for mislighold av lånet når banken ikke har en sikring for lånet.

Sammenligne forbrukslån

Før du søker om forbrukslån hos en tilbyder bør du bruke en sammenligningsside av lån uten sikkerhet. Låneutensikkerhet.no er en av de fremste sammenligningstjenestene på markedet, her finner du et bredt spekter av tilbydere og forbrukslån uten sikkerhet.

Rentene spiller en stor rolle når man skal søke om lån

Det viktigste man bør se på når man sammenligner forskjellige lånetilbud, er lånenes renter. Lånets renter og gebyrer bestemmer hvor dyrt lånet du tar opp blir.

Renten på lånet kan også utgjøre en stor andel av det månedlige terminbeløpet. Dette avhenger i stor grad av ønsket lånebeløp, rentesats og nedbetalingstiden.

Husk at det er den effektive renten du bør se ekstra nøye på, denne innebærer både nominell rente samt gebyrer. Når du vet den effektive renten, vil du også vite lånets virkelige kostnader.

Du kan imidlertid ikke vite hvilken effektiv rente du får før du har sendt inn en lånesøknad til banken. Når du ser på sammenligningstjenester vil du bare se snittrenter som andre forbrukere betaler. Det samme gjelder om du ønsker det beste kredittkortet.

Hvordan settes renten på lånet mitt?

Det er flere ting som spiller en rolle når banken skal sette en rente på et forbrukslån. Det første går på risiko som banken tar, jo høyere risiko banken mener du er, jo dyrere rente får du på lånet. Dette fordi at banken må sikre seg mot et potensielt mislighold.

Banken kommer også til å se på søkerens gjeld og inntekt. Dersom inntekten er stabil og god vil banken tenke at du er betalingsdyktig, og vil derfor få en god rente.

Er du en ung lånesøker på 20 år vil banken anse dette som en større risiko sammenlignet med en søker på 35 år.