VIKTIG Å TENKE PÅ NÅR DU SKAL TA OPP FORBRUKSLÅN

VIKTIG Å TENKE PÅ NÅR DU SKAL TA OPP FORBRUKSLÅN

Dette bør du tenke på når du skal ta opp forbrukslån:

·  Tenk over hvor mye penger vil du låne?

·  Hva vil du bruke lånet på?

·  Det er viktig å huske på at alt må betales tilbake, renter og gebyrer vil komme i tillegg.

·  Du får en bedre rente på et større lån enn flere små.

·  Kan du forskjellen på nominell og effektiv rente? Det er den effektive renten som inkluderer alle kostnader og det er den du må regne på.

·  Velg en realistisk nedbetalingstid, en kort nedbetalingstid gir det billigste forbrukslånet

·  Søk hos flere banker og sammenlign forbrukslånet selv

·  Banken stiller ikke krav til panteobjekt når du låner uten sikkerhet

·  Den effektive renten på et forbrukslån er høy

·  Du har mulighet til å spare penger på å sammenligne tilbud fra flere låntilbydere

·  Velg det beste forbrukslånet for din økonomi

Det er flere grunner til å velge et billig forbrukslån som en finansieringsløsning. Uansett om du trenger penger raskt eller vurderer et lån uten sikkerhet på sikt bør du alltid spørre deg selv hvor mye penger du faktisk behøver å låne. Husk at det er en grunn til forbrukslån er såpass mye dyrere enn mer tradisjonelle lån.

Dette handler om risiko for både deg og banken. Du må ta en grundig gjennomgang av den privatøkonomiske realiteten du lever i. Et lån uten sikkerhet tar alltid utgangspunkt i lønnen din som trygghet. Det betyr at det må finnes rom til kostnaden av et slikt lån. Se over økonomien din før du velger det forbrukslånet som passer best for deg.

Du bør alltid sette opp et nøye og grundig budsjett over låneformålet, på denne måten låner du ikke mer uten sikkerhet enn det du bør. Skal du pusse opp hjemme bør du få tilbud fra ulike leverandører for å gjøre utgiften og lånekostnaden så liten som overhode mulig.

Skal du gjøre det smarteste for din økonomi bør du tenke nøkternt når du skal ta opp lån uten sikkerhet. Det som koster minst mulig i renter, er et billig forbrukslån, lånet bør være så lite som situasjonen tillater samtidig bør pengene betales hurtig tilbake.

Du får best rente på forbrukslån ved å gjøre følgende:

·  Send en søknad til flere tilbydere og banker av forbrukslån

·  Gjør deg kjent med markedet for forbrukslån og/eller smålån

·  Husk å hente ut dine egne kredittopplysninger før du går i gang med søknadsprosessen·  Sammenlign tilbudene du får grundig og sjekk hva totalkostnaden blir når du bestemmer deg